Drumles

Wil je leren drummen of kun je al drummen? PXdrums is dé drumschool van de regio Edam-Volendam.

PXdrums is onderdeel van de Muziekfabriek die drummers opleidt van alle niveaus en leeftijden. De lessen zijn individueel of in duo’s en worden gegeven in de popstudio’s van de PX. Er is een mogelijkheid om door te stromen in allerlei bands en projecten binnen of buiten de PX. Jaarlijks wordt er in samenwerking met de PX een spectaculair Zomerconcert georganiseerd, waarbij alle leerlingen kunnen laten zien wat ze in de afgelopen periode hebben geleerd. De lessen worden aangeboden in twee varianten: Privéles of in Duo’s. PXdrums is de drumschool op maat! voor meer informatie www.pxdrums.nl

De Docenten:

Louis van Sinderen
De docent van PXdrums is Louis van Sinderen, 27 jaar en geboren en getogen in Sneek (Friesland). Op zijn 12e begon hij met drummen en sindsdien heeft hij al heel wat kennis en ervaring opgedaan in de muziekindustrie. Op zijn 19e werd hij aangenomen op het conservatorium in Alkmaar en datzelfde jaar kwam hij in de Volendamse band AlascA terecht. Hij verhuisde naar Volendam om zich volledig op de band te kunnen richten. AlascA heeft in Nederland alle toonaangevende pop podia, radiozenders en televisieprogramma’s weten te bereiken met hun muziek. Ze hebben meerdere malen getoerd door Duitsland, Italië en Engeland en in 2013 kregen ze een Brits platencontract. In 2011 richtte Louis de drumschool PXdrums op. Door op een persoonlijke en professionele manier zijn kennis en ervaring over te dragen, wil hij een aanstormende generatie van drummers en drumsters opleiden.

Roemer Vermeulen
Roemer is 30 jaar en is geboren in Edam. Op zijn 15e begon hij met percussie en drummen in bands en op zijn 19 is hij begonnen met een muziekopleiding aan de Academie voor Popcultuur, een HBO popacademie waar hij zijn bachelor of music heeft behaald. De afgelopen jaren heeft hij in verschillende bands gezeten, waaronder Moon Tapes waarmee hij onder andere op Sziget Festival, Bevrijdingsfestival en in Paradiso en DWDD heeft gespeeld. In 2017 en 2018 was hij sessie drummer bij The Folk Road Show, waarmee hij in de Vorstin, PX en op Oerol stond. Op het moment is hij drummer bij de Rotterdamse band Anemone, die vorig jaar een tour deden van dertig shows in zalen zoals Rotown, Patronaat, Paard en Hedon. Dit jaar zijn ze meerdere malen support act voor The Animals en in september brengen ze hun debuutplaat Silverstar uit bij Butler Records. Naast het optreden is hij eigenaar en drumdocent bij Drumschool Amsterdam, waar hij les geeft in Muziekschool Amsterdam Osdorp. Daar is hij verbonden aan het muziek docenten collectief Amsterdam. Daarnaast geeft hij ook drumles aan kansarme jongeren bij Bandstart the Voices in Amsterdam Oost.

Lesvorm: privéles
Lesduur: 30 minuten
Lesdagen: ma, di, wo, do, vr
Frequentie: iedere week
Docenten: Louis van Sinderen, Roemer Vermeulen
Kosten: €17 p.p. per les(betalen per maand)

Lesvorm: duoles
Lesduur: 30 minuten
Lesdagen: ma, di, wo, do, vr
Frequentie: iedere week
Docenten: Louis van Sinderen, Roemer Vermeulen
Kosten: €13 p.p. per les(betalen per maand)

Comments are closed