Pianoles

Wist je dat de piano het meest veelzijdige instrument ter wereld is en dat als je pianoles neemt je je aansluit bij een traditie die al stamt uit het begin van de 18e eeuw? Dit zou reden genoeg moeten zijn om pianoles te nemen! Wat is er mooier dan het spelen van enerzijds Led Zeppelin, The Doors, Stevie Wonder en The Beatles, om vervolgens magische klanken van grootheden als Chopin en Beethoven uit een instrument te toveren? Dit biedt pianoles bij PX allemaal: popmuziek, blues, New Orleans, lichte jazz, een tint klassiek en nog veel meer. Je leert noten lezen, improviseren, maar ook een heleboel theorie. Dit laatste vormt namelijk de basis van alle muziek.

Pianoles bij PX is onderdeel van de Muziekfabriek. Dit is de plek waar muzikanten, van alle niveaus en leeftijden, op muzikaal gebied worden opgeleid. Het leuke bij deze lessen is ook dat er een mogelijkheid is om door te stromen in allerlei bands en projecten binnen of buiten PX. Zo blijf je je ontwikkelen als pianist en als muzikant.

De Docent
De docent is Paul Bond, 23 jaar oud, opgegroeid in Volendam en inmiddels woonachtig in Amsterdam. Paul heeft eerst les gehad bij Rob Mostert, daarna bij Christiaan Veerman en momenteel bij Hans-Peter van Leeuwen. Hij heeft jaren gezongen bij de Zangertjes van Volendam, speelt momenteel met zijn band Dandelion door heel Nederland (o.a. Melkweg, Concertgebouw), speelt in de band AlascA, heeft o.a. gespeeld met Yorick van Norden en heeft verder aan vele projecten meegedaan, zoals b.v. de David Bowie Tribute en de Crosby, Stills, Nash, Young Tribute.

Lesvorm: privéles
Lesduur: 30 minuten
Lesdagen: woensdagen
Frequentie: iedere week
Docenten: Paul Bond
Kosten: €10,- p.p. per les(betalen per les, exclusief servicekosten)

Comments are closed