Drumles

Wil je leren drummen of kun je al drummen? PXdrums is dé drumschool van de regio Edam-Volendam.

PXdrums is onderdeel van de Muziekfabriek die drummers opleidt van alle niveaus en leeftijden. De lessen zijn individueel of in duo’s en worden gegeven in de popstudio’s van de PX. Er is een mogelijkheid om door te stromen in allerlei bands en projecten binnen of buiten de PX. Jaarlijks wordt er in samenwerking met de PX een spectaculair Zomerconcert georganiseerd, waarbij alle leerlingen kunnen laten zien wat ze in de afgelopen periode hebben geleerd. De lessen worden aangeboden in twee varianten: Privéles of in Duo’s. PXdrums is de drumschool op maat! voor meer informatie www.pxdrums.nl

De Docenten:

Tom Rutgers
Als klein jongetje wist ik al dat ik drummer/slagwerker wilde worden, na jaren lang op les te hebben gezeten en in vele jeugdorkesten en bandjes gespeeld te hebben werd ik toegelaten op het conservatorium. Na het afronden van mijn opleiding als pop/sessie musicus aan het conservatorium in Haarlem onder Mark Eshuis en een Masterstudie in Jazz Drums onder Joost Kesselaar en André Groen ben ik nu actief als sessiedrummer en slagwerker voor allerlei projecten, speel ik in de bands Almost Famous, The Four Blind Princes en Strike II en heb ik mijn eigen drumschool bij mij thuis in Sint Pancras. Ik geef les in alle stijlen, van jazz tot heavy metal en klassiek tot de nieuwste popliedjes en help je graag met het ontwikkelen van een goeie techniek, sound en vooral het met veel plezier spelen van de dingen die jij het leukste vind.

Roemer Vermeulen
Roemer is geboren in Edam. Op zijn 15e begon hij met percussie en drummen in bands en op zijn 19 is hij begonnen met een muziekopleiding aan de Academie voor Popcultuur, een HBO popacademie waar hij zijn bachelor of music heeft behaald. De afgelopen jaren heeft hij in verschillende bands gezeten, waaronder Moon Tapes waarmee hij onder andere op Sziget Festival, Bevrijdingsfestival en in Paradiso en DWDD heeft gespeeld. In 2017 en 2018 was hij sessie drummer bij The Folk Road Show, waarmee hij in de Vorstin, PX en op Oerol stond. Op het moment is hij drummer bij de Rotterdamse band Anemone, die vorig jaar een tour deden van dertig shows in zalen zoals Rotown, Patronaat, Paard en Hedon. Dit jaar zijn ze meerdere malen support act voor The Animals en in september brengen ze hun debuutplaat Silverstar uit bij Butler Records. Naast het optreden is hij eigenaar en drumdocent bij Drumschool Amsterdam, waar hij les geeft in Muziekschool Amsterdam Osdorp. Daar is hij verbonden aan het muziek docenten collectief Amsterdam. Daarnaast geeft hij ook drumles aan kansarme jongeren bij Bandstart the Voices in Amsterdam Oost.

Reacties zijn gesloten.