Zangles

De zanglessen worden verzorgd door Annie Kras en Carola Smit. Tijdens de zanglessen leren de leerlingen hoe ze hun stem het best kunnen inzetten, wat de juiste houding is en hoe ze hun ademhaling zo goed mogelijk kunnen regelen. Beide docenten hebben meer dan 20 jaar ervaring en gelukkig willen ze hun kennis graag overdragen op de nieuwe generatie. Twee keer per jaar zijn er zangpresentaties, waarbij alle leerlingen een of meerdere liedjes zingen op het grote podium van PX. Tijdens de lessen worden de liedjes voorbereid en wordt er uiteraard ook aan de performance gewerkt.

De docenten
De docenten zijn Annie Kras en Carola Smit. Annie Kras begon met zingen in een koor, heeft daarna in verschillende bands gezongen en heeft tevens veel studiowerk gedaan. Jaren geleden heeft ze ook nog deel uitgemaakt van het duo ‘Lovers Line’, samen met de bekende Volendammer zanger Harmen Veerman. Het Duo bracht een cd uit en heeft getoerd door de Benelux. Ook speelde het duo mee met het Filantropisch orkest en traden ze op tijdens het concert van de eeuw. Annie Kras verzorgt al ongeveer 10 jaar de zangcoaching.

Carola Smit maakte vooral naam als zangeres van de in heel Europa bekende Volendamse band BZN. In 1984 volgde ze Anny Schilder op als zangeres. Op 25 maart van dat jaar was namelijk het laatste optreden van Anny en de dag erop verscheen de nieuwe BZN single ‘If I Say The Words’, met Carola als nieuwe zangeres. Een paar weken later kon Carola Smit, met BZN, voor het eerst schitteren op de tv in de ‘Ted Show‘ van de NCRV. In 2007 stopte BZN er mee en Carola dus ook. Carola heeft na BZN nog een solocarrière gehad en heeft ook verschillende albums uitgebracht, o.a. met Dick Plat. Momenteel is deze vakvrouw zangeres bij de band ‘Get Back Live’.

Reacties zijn gesloten.