Workshops

We hebben een mooi aanbod van clinics en workshops voor jullie samengesteld. Hieronder alle info. Als er voldoende deelnemers zijn prikken we in overleg de data. Het opgeven voor workshops en clinics kan via bianca@cbwedamvolendam.nl.

Informatieavond Muziek en de Belasting
Door: Tom Kirrie
Als je met je band gaat spelen en gage krijgt, dan moet je daar iets mee met betrekking tot de Belastingdienst. Er zijn diverse vormen voor het uitbetalen van gage. Welke is voor jouw band de beste? Hoe regel je dit? En wat zijn de gevaren als je het niet goed regelt?
Tom Kirrie is belastingadviseur en muzikant bij onder andere de Gringo’s. Als geen ander weet hij dus hoe je met deze materie om moet gaan. Tijdens deze informatieavond zal hij alles vertellen.

Kosten: 5 euro per persoon
De workshop gaat door bij voldoende deelnemers

Clinic effectief soundchecken
Door: Dennis Drum of Jordy Tuip
Soundchecken is een vak apart. Hoe kan je het meeste rendement uit je soundcheck halen? Bijvoorbeeld door niet allemaal door elkaar te spelen, maar ook door het hebben van een goed en duidelijk stageplan dat je van te voren naar de geluidstechnicus kunt sturen. Tijdens deze clinic lopen we door een aantal belangrijke zaken (b.v. soundcheck inregelen, studio- en live-techniek, monitor-mix en stage plan) en zullen we een effectieve soundcheck ook daadwerkelijk uitvoeren. Het liefst natuurlijk voorafgaande aan een optreden. Je kunt je met je band opgeven voor deze clinic. Samen prikken we dan een datum.

Clinic performance en podiumpresentatie
Door: Jaap de witte
Het klinkt nogal heftig, een clinic performance en podiumpresentatie. Verwacht echter een gezellige avond waar Jaap de Witte grappige anekdotes vertelt en tips geeft over hoe je je het beste kunt presenteren aan het publiek. Diverse onderwerpen als kleding, beweging, nummer keuze en tekstbeleving komen aan bod. We denken dat jullie alleen hier al jullie voordeel mee kunnen doen.
Voor mensen die hierna nog meer willen leren en weten, zullen we later een meer uitgebreide clinic over dit onderwerp aanbieden. De clinic gaat door bij voldoende deelnemers.

Clinic bas & drum dynamica
Door Tom Rutgers en Joey Karregat
Drum en bas vormen de ritmesectie van iedere band. Des te beter de bassist en de drummer op elkaar zijn ingespeeld, des te strakker een band klinkt. In deze clinic bespreken we de rollen en krijg je tips en trucs om nog meer uit je bas en drumstel te halen. Ook is er ruimte om zelf te spelen. Neem ook gerust je bas mee, wij zorgen voor een 2e drumstel.

Kosten: € 5,- per persoon
De clinic start bij voldoende deelnemers.

Workshop Songwriting
Workshop door: Frank Bond
Om goede liedjes te schrijven ging Bob Dylan niet naar school. In tegendeel zelfs: hij stopte ermee. Als je eigen muziek wilt maken hoef je natuurlijk niet te stoppen met school, maar het is een bekend gegeven dat er voor het schrijven van eigen muziek geen standaardopleiding bestaat.

Frank Bond pretendeert daarom ook niet de enige sleutel tot het schrijven van goede eigen muziek te hebben, maar belooft (beginnende) liedjesschrijvers wel handige tips en belangrijke inzichten te geven die ze goed kunnen gebruiken bij het schrijven en uitwerken van de eigen muziek. Waarom werkt het ene refrein beter dan het andere refrein en hoe bouw je je liedje het beste op? Hoe blijft een liedje spannend en hoe ga je om met het schrijven van teksten?

De workshop biedt simpele tips die veel toekomstige struikelblokken verhelpen. Behalve de aspecten van het liedjes schrijven wordt er ook gekeken naar hoe je een liedje het beste kunt spelen en presenteren. De workshop bestaat uit het luisteren, bekijken en analyseren van muziek en voor iedereen die deelneemt aan de workshop is er individueel aandacht voor de eigen muziek.

De workshop is voor iedereen toegankelijk, zowel beginners als de gevorderde liedjesschrijvers, muzikanten die in bands muziek maken en akoestische songwriters. Who the fuck is Frank Bond?
Frank Bond behaalde in 2009 zijn Master in English Literature met een minor in Literary Sciences (literatuurwetenschap) en is sinds 2007 actief als muzikant (als songwriter en als frontman van AlascA) en runt sinds 2011 het onafhankelijke platenlabel King Forward Records (www.kingforwardrecords.com). Zijn activiteiten omvatten zowel de creatieve kant (als muzikant, producer & studiotechnicus) als de promotionele kant (als manager, boeker en promoter) van de muziekindustrie.

Workshop deel 1: het geheim van een goed nummer
Kosten: € 25,- per persoon
Workshop deel 2: de praktijk van een goed nummer
Kosten: € 25,- per persoon
De workshop start bij voldoende deelnemers.

PR & Marketing voor je Band
Workshop door: Frank Bond
Je hebt een band en alles gaat lekker. Jullie zijn er klaar voor om de band in de markt te zetten. Maar hoe doe je dat eigenlijk? En zijn jullie er echt wel klaar voor? Wil je covers spelen en optreden op lokale podia of wil je juist het land in met eigen nummers? In beide gevallen wil je als band zoveel mogelijk publiek trekken naar optredens en het liefst wil je daarnaast nog de aandacht van zalen en mogelijke boekers. Hoe krijg je dit alles zelf voor elkaar en wat zijn de absolute do’s en don’ts?

In deze workshop geeft Frank Bond een breed inzicht in de muziekindustrie en leert hij je de basis van hedendaagse bandpromotie. Je leert hierbij verschillende strategieën en krijgt een algemeen begrip van PR en marketing. Met deze informatie leer je op een andere manier te kijken naar je band en zul je zien dat PR en Marketing werkelijk in het verlengde liggen van alles dat je doet.
Of je nu lokaal wilt spelen of meer wilt bereiken, succes staat en valt bij de juiste PR en marketing.
Who the fuck is Frank Bond? Frank Bond is sinds 2007 actief als muzikant (als songwriter en als frontman van AlascA) en runt sinds 2011 het onafhankelijke platenlabel King Forward Records (www.kingforwardrecords.com). Zijn activiteiten omvatten zowel de creatieve kant (als muzikant, producer & studiotechnicus) als de promotionele kant (als manager, boeker en promoter) van de muziekindustrie.

Kosten: € 25,- per persoon
De workshop is ook geschikt voor songwriters en start bij voldoende deelnemers

Reacties zijn gesloten.